• LEDIG TJÄNST
  • TEKNISK KAPSÄLJARE
  • SYDÖSTRA SVERIGE

 

Våra Tjänster

 

”Snabb och stabil bearbetning av stora serier,
med så få störningar som möjligt”

 

Detta var uppdragsgivarens brief till Fortivas produktionstekniska specialist; tillsammans arbetade vi fram en högre automationsgrad som gav en säkrare process med färre störningar.

När du behöver en resurs utifrån, då ska du använda Fortiva Effekt

Med oss kan du optimera, mera!

Effekt rymmer en rad konsulttjänster, allt från metodval, tidsstudier, framtagning av specialverktyg till programmering och support vid produktionsstart. Tjänsterna möter de behov som växer i takt med att industrin går in i det man brukar kalla för den fjärde industriella revolutionen, Industri 4.0.

 

Läs mer om Effekt

 

Hand håller penna

 

 

Fortiva Service Center

Processoptimering

Omslipning av skärande verktyg

 

Utbildning

Omslipning av klingor, kapande verktyg

 

Såhär fungerar BLUE BOX

Alla verktyg kontrolleras vid ankomst och utleverans. Eventuella kundönskemål ”kassaktionslängd, märkning, beläggning, protokoll” registreras på kund och verktyg. Har du inte Fortivas Blue Box så beställer du en sådan via din kontakt hos oss. När du väl har Blue Box lägger du helt enkelt ner dina verktyg i lådan och skickar den till oss.

Beställ Blue Box

 

MÄTNING och MÄRKNING

Fortiva kan utföra avancerad uppmätning med protokoll på slipade/nytillverkade verktyg.

Vi tillhandahåller även lasermärkning av verktyg.

 

PRECISIONSSLIPNING

Fortiva är Kennametals Nordic regrinding center. Vi är certifierad partner till Kennametal. Ledtiden är 15 arbetsdagar från registrerad order till leverans.

 

BORSTNING, EGGAVRUNDNING

Borstning/eggavrundning enligt styrda underlag. Finns inget sådant underlag att tillgå så görs en standard eggavrundning för verktygets ändamål/ arbetsmaterial.

 

BELÄGGNING

Fortiva belägger alla Kennametals verktyg enligt underlag och certifierad process. Verktyg av andra fabrikat än Kennametal beläggs med senaste utvecklade beläggning för verktyget/arbetsmaterialet.

 

Utbildningar som ger resultat

Kunskap om den skärande och kapande processen och tillräcklig förståelse för att kunna utnyttja verktygens fulla potential kan vara skillnaden mellan maskiner som snurrar eller står still.

Vårt utbildningserbjudande innehåller allt ni behöver från basutbildningar i skärteknik till produktionsekonomi. En motiverad personal bidrar aktivt i den dagliga verksamheten. Vi arrangerar också skräddarsydda utbildningar efter era behov och förutsättningar.

 

Fortiva utbildning

Utbildning Peter

 

Utbildning Peter2