• Service Center semesterstängt v.29-31
  • Order öppet som vanligt

 

Utbildning

Investera utan värdeminskning

 

Kunskap om den skärande och kapande processen och tillräcklig förståelse för att kunna utnyttja verktygens fulla potential kan vara skillnaden mellan maskiner som snurrar eller står still.

Utbildningar inom skärande bearbetning

Fortiva erbjuder handledda kundanpassade utbildningar inom skärande bearbetning, produktionsekonomi och processoptimering. Helt unika utbildningar som direkt ökar din lönsamhet. Fortivas erfarenhet av att hålla kurser sträcker sig tillbaka till 1990. Genom denna erfarenhet har vi lärt oss att anpassa kurser efter behov och önskemål.

Kunskapsgaranti

Fortiva erbjuder utbildning till våra kunder. Detta ger oss möjlighet att ge support efter genomförd utbildning, för att vidareutveckla sammarbetet!

 

Garanti och kvalité

Fortiva är certifierade och godkända av samtliga leverantörer. Med dessa leverantörerna som bas innebär det en trygghet för dig som bokar utbildning hos oss, vilket också garanterar en professionell och effektiv kvalitetsutbilning när det gäller såväl pedagogik, innehåll samt expertis.

 

Kursintyg

Efter varje avslutad kurs erhållls kursintyg för genomförd utbildning.

Kontakta Hans Wedner
Ansvarig för Effekt på Fortiva om du vill veta mer.

hans.wedner@fortiva.se

0730-91 39 02

 

 

Exempelbild

 

Kompetensutveckling som ger resultat

Utveckling av personal är den enda investeringen som inte minskar i värde, utan tvärsom ökar i värde.

Genom vår historiskt långa erfarenhet inom produktion och skärande bearbetning, så ser vi oss som en av de mer meriterade på området.
Utbildningen kompletterar våra övriga områden inom Effekt-programmet genom att vi delar med oss av vår kompetens.
Erbjudandet består av handledda kundanpassade utbildningar inom skärande bearbetning, produktionsekonomi och processoptimering.
Helt unika behovsanpassade utbildningar som direkt ökar din lönsamhet. 

Vinn - Vinn

Vi är kända och godkända som leverantörer av produkter och teknisk support, vilket ger er en extra trygghet.

Vi är lätta att nå genom vårt stora kontaktnät av säljare, vilket täcker hela landet från norr till söder. Vi kanske redan är leverantör till er och har då en fördel genom kännedom om er produktion, samtidigt som ni kan känna er trygga med att vi alltid finns där för er även efter genomförd utbildning.
Utbildningarna sker oftast på plats lokalt ute hos kund i produktion, lokalt unikt anpassat för varje uppdrag.

 

Utbildning

Kapande bearbetning

 

Utbildningar inom kapande bearbetning

Hur ställer man in maskinen innan sågning med klinga? Vilken klinga ska man använda? Hur kontrollerar man skärvätskan vid sågning med bandsågblad? Vilken betydelse har ren arbetsmiljö för sågresultatet?

 

Fortiva erbjuder populära teoretiska- och praktiska utbildningar inom bandsågning och klingsågning som alla har slutmålet: Att lära sig kapteknik som i slutskedet ökar din lönsamhet! Fortivas utbildningar inom kapande verktyg utgår från slutmålet att öka din lönsamhet i själva kapningen. Genom att lära sig mer om grunderna om hur man på rätt sätt vårdar och tar hand om bandsågblad, bandsågar, klingor och klingsågar, ökar de ekonomiska förutsättningar för att slutligen kapa på ett mer effektivt och lönsamt sett.

 

 

Klingsågning – kurs i kapteknik

Utbildningen går ut på att dina operatörer eller andra i organisationen som kommer i kontakt med klingsågning ska lära sig grunderna hur man på rätt sätt vårdar och tar hand om verktygen. Efter utbildningen har dina operatörer en mycket bättre grund att stå på då det gäller att såga på det mest ekonomiska sättet. Kursen vänder sig inte enbart till sågoperatörer, vi har även haft arbetsledare, platschefer, underhållspersonal på våra kurser. Våra kursdeltagare kommer från både små och stora företag. Exempelvis har de största inom sågning haft flertalet av sina sågoperatörer hos oss. Tibnor, Ovako, Sandvik, BE-Group, Uddeholm AB, Outokumpu o.s.v.  Anmäl dig nu – välkommen!

 

Vi går speciellt in på följande:

  • Verktygshantering
  • Hur maskinerna ska ställas in innan sågning
  • Hur man räknar ut skärdata
  • Olika typer av klingor och vilka man ska använda
  • Praktisk träning 

 

 

 

Vårt utbildningserbjudande innehåller allt ni behöver från basutbildningar i skärteknik till produktionsekonomi.

 

En motiverad personal bidrar aktivt i den dagliga verksamheten. Vi arrangerar också skräddarsydda utbildningar efter era behov och förutsättningar.

 

 

”Efter att ha utbildat mellan 700-800 operatörer i nästan 15 års tid har vi idag väldigt bra kännedom om hur man lägger upp dessa kurser på bästa sätt. En lagom mix av teoretisk kunskap, praktisk tillämpning i form av övningar samt en trevlig social samvaro är ett bra recept för en lyckad kurs”.Kontakta Stefan Landberg,

Utbildningsansvarig från Fortiva om du vill veta mer.

stefan.landberg@fortiva.se

0730-399737