Nyheter från Vargus, gängning spårsvarvning och avstickning

Nu presenterar Fortiva några spännande produktnyheter från Vargus – världsledande tillverkare av produkter inom gängning, spårsvarvning och avstickning.

Smooth Cut – nya modulära skärhuvuden för vibrationsdämpade bommar

Dessa modulära skärhuvuden för vibrationsdämpade bommar är framtagna för standard gängsvarvningsskär i storlekarna 16 mm, 22 mm och 27 mm. Alla skärhuvuden kan användas med ett brett utbud av skaft i olika längder, med ett maximalt överhäng på 5xDa (Da – skaftdiameter). Smooth Cut-systemet är kompatibelt med de vanligast förekommande system för vibrationsdämpade bommar på marknaden. Skaft och centrumrör för kylningen ingår ej. Notera att dessa skärhuvuden är framtagna för att klara högtryckskylning (HPC) upp till 70 bar, vilket starkt rekommenderas för bättre spånkontroll och bättre verktygslivslängd.

Microscope-serien – nya verktyg för axiell spårsvarvning med fullradieskär

Dessa nya verktyg (i den populära Microscope-serien) för axiell spårsvarvning med fullradieskär har positiv spånformare för bättre spånkontroll, och ger upp till tre gånger bättre livslängd jämfört med de bästa konkurrenterna. Med den nya förstärkta strukturen, är dessa verktyg utmärkta för applikationer med axiell spårsvarvning med fullradieskär.

Spårbredder från 1.00 mm upp till 3.00 mm. Verktygen är framtagna med genomgående kylning för högtryck (HPC) upp till 100 bar, vilket starkt rekommenderas för bättre spånevakuering och ökad livslängd.

Nytt modulärt koncept inom TMSD-familjen – för gängfräsning av djupa hål

Det modulära TMSD-konceptet används för lätta och snabba verktygsbyten, vilket sparar både tid och pengar, då endast fräshuvudet behöver bytas! Med dessa ekonomiska och utbytbara Vardex-fräshuvuden behöver du inte köpa flera hållare. De är inte bara kostnadseffektiva utan även kompatibla med de mest vanliga förekommande hållarna på marknaden. Denna flexibla lösning passar utmärkt till både grunda och djupa gängor. Verktygen har invändiga kanaler för högtryckskylning (HPC) som reducerar temperaturen i skärzonen och förbättrar spånevakueringen.
Några fördelar:

  • Ett fräshuvud passar flertalet hållare
  • Kompatibla med de vanligaste stål- och hårdmetallhållarna på marknaden
  • Har invändig kylning för optimal livslängd
  • Flera skär för effektiv bearbetning
  • Vändskär som täcker de flesta populära gängstandarder: ISO Metrisk,
  • Amerikansk UN, BSP (G), NPT, API Rund & Trapez
  • Främst för djupa hål
  • Designen med en rad skär ger låga skärkrafter

Kontakta oss för mer information:
010-121 91 00 eller info@fortiva.se