Rullpolerande verktyg från Elliot Tool Technologies!

Tryckpolering från Elliot Tool Technologies resulterar i en jämnare, finare och hårdare yta än vid skärande bearbetning. Fortiva kompletterar därför sitt produktutbud med Elliot Tool Technologies för att erbjuda våra kunder en helhetslösning.

Metoden är kostnadseffektiv och snabb när det gäller att förbättra en yta redan i första uppspänningen. Tryckpolering avlägsnar inte något material, istället komprimerar den ytan och jämnar ut toppar och dalar vilket genererar en slät yta för exempelvis o-ringar.

”Vi ser att tryckpolering som metod behövs i Sverige, då den än så länge är ganska okänd. Tidigare har man hänvisats till att svarva en yta med flera passeringar och låga matningar för att generera en bra yta eller skicka iväg komponenterna för slipning om maskinkapaciteten inte finns tillgänglig. Tryckpolering ger en imponerande yta för krävande mekaniska applikationer som länkarmar i grävmaskiner, styrleder eller hydrauliska delar där det måste vara tätt. Tryckpoleringen genererar en hårdare yta som ökar hållbarheten på komponenten” säger Peter Lindén, teknisk chef på Fortiva

Utbudet från Elliot Tool Technologies består av verktyg som passar både för utvändig & invändig tryckpolering såväl för koniska och sfäriska ytor.

Kontakta oss gärna för mer information!
Telefon 010-121 91 10 eller info@fortiva.se